Monthly Archives: Mart 2015

Visual Studio Yapılan Uygulamanın “.exe” Dosyası Oluşturmak

Aslında buna oluşturmak demek yanlış bir tabir olabilir. Çünkü bu işlemi visual studio programı yapıyor. Programlamaya yeni başlayan arkadaşlar, yaptıkları uygulamarın windows’ta başka kişilerin bilgisayarında çalıştırabilmesi için uygulamanın .exe dosyasını… Read more »

C# Form Application ile Kullanıcı Girişi Uygulaması

C# – Csharp Programlama dilinde form application’da basit kullanıcı adı ve şifre girilerek giriş işleminin kontrol uygulamasını yaptık. Uygulamanın çalışma biçimi şu şekilde; Değişkenler ile kullanıcı adı ve şifreyi program… Read more »

Flash Disk’e Windows Sistemi Yükleme ( Resimli Anlatım )

Windows sistem iso dosyasını flash diskinize bilgisayarınızın recovery’de aynı cd gibi görecek şekilde yazdırabilmek mümkün. “Windows7 USB DVD Download Tool” adlı Microsoft‘un kullanıcıları için yayınlandığı ücretsiz bir yazılımdır. Flash disk… Read more »

WordPress Bakım (Maintenance) Hatası

WordPress içerik yönetim sisteminde güncelleme işlemi yaparken genellikle siteyi bakım moduna almaktadır. Eklentileri ve temaları güncellerken sitenin bakım moduna alındıktan sonra güncelleme her hangi bir sebeple yarıda kesilmişse siteniz bakım… Read more »

C# Do While Döngüsü ile Sayıları Saydırma

C# – Csharp programlama dilinde ile Console uygulamasında do while döngüsü kullanarak sayıları saydırma işleminin uygulamasını ele alacağım. Uygulama açıldığında kaça kadar sayılacaksa giriyoruz ve enter tuşuna basıyoruz. Do While döngüsü ile… Read more »

C# Console While Döngüsü ile Sayıları Saydırma

C# – Csharp programlama dilinde Console uygulamasında while döngüsü kullanarak sayıları saydırma işleminin uygulamasını ele alacağım. Uygulama açıldığında kaça kadar sayılacaksa giriyoruz ve enter tuşuna basıyoruz. While döngüsü ile sayıları 1 den… Read more »

C# Console For Döngüsü ile Sayıları Saydırma

C# – Csharp programlama dilinde ile Console uygulamasında for döngüsü kullanarak sayıları saydırma işleminin uygulamasını ele alacağım. Uygulama açıldığında kaça kadar sayılacaksa giriyoruz ve enter tuşuna basıyoruz. For döngüsü ile… Read more »

Modüler Aritmatik Soru Örneği – Yıl Sonrasında Hangi Gün Olur

Matematik – 1 konularından olan modüler aritmatik konusunda bugünün tarihi verilip işte 1 yıl sonrası 5 yıl sonrasında hangi tarih olur gibisinden sorular gelmekte. Bu sorularda çok önemli bir püf… Read more »