Monthly Archives: Nisan 2015

Kuralsız Kitabı Özet – Yorum – Veronica Roth

Veronica Roth adlı yazarın kaleminden ve Uyumsuz serisinin ikinci kitabı olan kuralsız kitabında aksiyon uyumsuz kitabında kaldığı yerden devam etmekte. Dört, Beatrice, Beatrice’nin kardeşi, Marcus ve Peder bir önceki uyumsuz… Read more »

Tabu Kitabı Özeti – Yorumu – Casey Hill

Polisiye ve Cinayet üzerine romanları sevenler için gayet güzel bir kitap “Tabu” kitabı. “Casey Hill” adlı yazarın kaleme aldığı “Tabu” kitabı okurlarını anlatılan cinayetler ile etkiliyor. Bir birinden değişik hikayeler… Read more »

C# (Csharp) Console Dışarıdan Veri Girme (ReadLine) #Ders 2

C# (Csharp) console application derslerinin ikincisinde konsol ekranında kullanıcının veri girişini nasıl yaptığımızı ve dönüştürme işlemlerini bu derste gösterdim. Kullanıcıdan bir sayı girmesini istedik ve girilen veriyi Console.ReadLine() ile okuduk…. Read more »

C# (Csharp) Console Ekrana Mesaj Yazdırmak (Write & WriteLine) #Ders 1

C# (Csharp) Programlama dilinde Consol uygulamalarında ilk dersime hoş geldiniz. Bu derste programcılığa giriş yaptım. Genellikle “Merhaba Dünya!” ile başlıyor yeni programcılar. Fakat ben sadece “Merhaba” ile yetindim :). Aslında… Read more »

C# (Csharp) Consol’un Kapanmasını Engellemek (ReadKey)

Merhaba arkadaşlar, bu yazımda c# console uygulamaları yapanların kullanması gereken bir koddan bahsedeğim. Aslında bu kodu en başta eklemem gerekiyordu web siteme. Çünkü diğer uygulamalarda kullandım. Aslında bahsetmiştim ama İnternet… Read more »

C# Kare Alan ve Çevresi Hesaplama

      Yorum yok C# Kare Alan ve Çevresi Hesaplama

Visual Studio’da C# (Csharp) Programlama dilin ile Windows Application’da Karenin alan ve çevresinin bulunması uygulaması üzerinde çalıştım. Uygulama’da önceki dikdörtgen alan ve çevresinde olduğu gibi picturebox ile kare resmi yerleştirdim…. Read more »

C# (Csharp) İlk Harfleri Büyük Yazdırma

Merhaba, bu makalede C# (Csharp) Programlama dilinde; Visual Studio kullanarak Form Application da girdiğimiz cümedeki her kelimenin baş harfini büyülten uygulamayı gösterdim. Yaptığımız bazı uygulamalarda örneğin isim ve soy isim… Read more »

Bilgisayarın Harddisk’ini Test Etme ( Hd Tune )

Bilgisayarlarımızın harddisklerinde belirli süreden sonra yavaşlama ve bozulma olabilmektedir. Harddiskler elektronik olup özellikle okuyucu kafalı harddisklerde çok sık yaşanan sorunlardan birisi voltaj düşüklüğünde yaşanmaktadır. Hd Tune adlı bir uygulama harddiskin… Read more »

C# (Csharp) Diktörtgen Alan ve Çevre Hesaplama

Visual Studio ile C# (Csharp) Programlama dilinde Windows Application’da diktörtgenin alanı ve çevresinin bulunduğu uygulama ile devam ediyoruz. Uygulamada picturebox ile diktörgen resmi ekledim. Uzun ve kısa kenarına görsellik katması… Read more »

C# (Csharp) Saat ve Tarih İşlemleri ( Ekranda Gösterme )

Merhaba arkadaşlar, bu makalede visual studio’da ve C# (Csharp) Programlama dilinde form application kullanarak tarih ve saati ekranda göstermeyi ele aldım. Yaptığım uygulamada bugünün tarih ve saatini ayrı ayrı hepsini… Read more »