Monthly Archives: Mayıs 2015

Php Html Taglarını Kaldırma

      Yorum yok Php Html Taglarını Kaldırma

Merhaba arkadaşlar, bu yazımda php programlama dilinde oldukça işimize yarayacak bir fonksiyon göstereceğim. Belirli bir değişken veya veritabanından çektiğimiz verideki örnek hmtl,p,div v.b tagları kaldırmamızı sağlayacak. Php Kodu: <?php strip_tags();  ?> kullanacağımız… Read more »

ÖSYM AİS Online Başvuru Nasıl Yapılır ?

Ösym Sınavlarına girebilmek için ilgili sınava başvuru yapmamız gerekmektedir. Başvuruları ÖSYM ‘nin belirlediği başvuru merkezleri veya online olarak (https://ais.osym.gov.tr/) adresinden yapabilmekteyiz. Şimdi ben bu makalemde https://ais.osym.gov.tr/ adresinden online başvuruyu anlatacağım. https://ais.osym.gov.tr/ adresine… Read more »

WordPress Yazı içi Reklam Koymak

      Yorum yok WordPress Yazı içi Reklam Koymak

WordPress içerik yönetim sistemi şu zamanlarda çok yaygın olarak kullanılmakta ve kullanan webmasterler sitelerinde reklam yayınlayarak gelir elde etmeyi amaçlıyorlar. Aslında internet sitelerinde en çok görüntülenen kısım web sitesinin content… Read more »

Php Yazı Kısaltma ( Fonksiyon )

      Php Yazı Kısaltma ( Fonksiyon ) için bir yorum

Merhabalar, bu makalemde php dilinde web sitelerimizde örneğin anasayfada içerik listelerken içeriklerin tamamını değilde kısmi olarak göstermeyi sağlayabileceğimiz bir fonksiyonu göstereceğim. Yazdığımız makaleyi belirlediğimiz harf sayısına göre bölerek bu şekilde… Read more »