DGS Hikayem – Nasıl Çalıştım – Hedeflerim – Tavsiyelerim

En azından şimdilik sınav arifesi sona erdi. Şimdi puanlar açıklandıktan sonra da büyük bir yük olan okul seçimi geliyor. Sınav stresinin üzerine birde tercih stresi devam ediyor. Bu sene 2015 DGS ye hazırlanırken neler yaptığımı nasıl hazırlandığım hakkında ve hedeflerim hakkında bilgiler bulabileceğiniz makalemde bulunuyorsunuz. Umarım yazdıklarım size bir şeyler katabilir bundan çok mutlu olurum; Başlayalım..

Yaklaşık bir yıldır hazırlandığım sınava 26.07.2015 tarihinde girdim.

Nasıl çalıştığım hakkında

Sınava geçen sene eylül sonralarında temel matematik ile başladım. Matematiğimin zayıf olduğunu ve DGS sınavında sayısal bölüm olduğum için sayısal yapmam gerektiği kanısına 2014 DGS ye girip sonuçları aldığımda anlamıştım. Geçen sene tecrübesiz ve bilgisizlikten olsa gerek birazda sınav kolay şeklinde kendimi avutarak girdim. Haliyle sözel bölümden başladım ve çoğu vaktimi sözelde harcadım. Çünkü geçen sene 2014 DGS sınavına girerken bir test, bir soru dahi çözmemiştim. Sınav kötü geçti ve sonuçlarda kötü geldi.

Sonuçlardan sonra ben bu sınavı kazanmayı kafama koydum. İlk olarak sağlam bir okulu hedef olarak belirledim. Temel matematikten başladım. Antremanlarla matematik serisinin 1.kitabını 3 günde bitirdim. Serinin ikinci kitabı ise temel olarak matematik konularına değiniyordu. Bunu da yaklaşık 2-3 haftalık bir dilimde bitirerek matematiği en azından temel bir seviyeye taşıdım.

Bulunduğum il / ilçe’ de kurs, dershane bulunmadığından tek başıma idim. Bu maratonu tek başıma hak etmeli ve başarmalıydım. Bende videolu derslere ve kaynak kitapları ile devam ettim.

Genellikle konudan konuya geçmeden o konu ile ilgili yaklaşık 300 – 500 arası soru çözüyordum. DGS kaynaklarının çoğuna sahiptim. Konu testlerine geçmeden önce internetten videolu dersler izliyor ve not alıyordum. Daha sonrasında ise konu testlerini çözüyor konuyu pekiştiriyordum.

Yukarıdaki mantık ile bir kaç ay çalıştıktan ve konularda ilerledikten sonra DGS kaynaklarının bana kolay geldiğini düşünmeye başladım. Çoğu DGS kaynağında (Tasarı,İntibak,Beyaz Kalem,İhtiyaç,Yargı Yayınları) ki sorular genellikle ya aynı ya da çok benzer kalıplar. Bu yüzden yeni kaynak aldığımda soruları neredeyse işlemsiz yapmaya başlamıştım. Bundan sonra YGS kaynaklarına yönelmeye karar verdim.

YGS‘den de 4-5 kaynak kitabı aldım. “Fdd, Final, Sınav, Birey, İşleyen Zeka, Odtü Yayıncılık kitapları” bu kaynakların soru bankalarını aldım. Bunlardan çalışmaya devam ettim. Sıfırdan başlayıp kitabı bitirene kadar başka kitaba geçmiyor ve aralıklarla çıkardığım notlardan tekrar yapıyordum. Bakın tekrarları kesip atmayın unuttuğunuz şeyler olabiliyor bunları tekrarlar sayesinde tekrar hatırlıyor ve pekiştiriyorsunuz.

Sınava etki eden bir olumsuzluk

Neyse her şey güzel gidiyor derken beni çok olumsuz etkileyen bir ameliyat olmam gerekti. ( kalça bölgesinden kıl dönmesi  ). Bu ameliyattan sonra 2 hafta kitap yüzü açmadım. Oturamadığım / oturduktan sonra bir o yana bir bu yana dön derken rahatsızlık verici olduğundan ders çalışmamı çok etkiledi. Yatarak çalışırken iyi anlayamadığım, dikkatimin dağıldığı için o şekilde de çalışamadım.

Ameliyat yaram iyileştikten sonra da yine acısı devam ediyor. Şuanda dahi ( ameliyattan 7 ay sonra ) halen uzun süre oturunca acıyor. Önceki ders çalışma tempomu kesinlikle yakalayamadım. Önceden 6-7 saat çalıştığımı hatta canım sıkıldığında ders çalıştığımı biliyorum. Ondan sonra 2-3 saat gibi bazen daha az bazen hiç çalışmadığımı biliyorum.

DGS Deneme Sınavları

İlerleyen zamanlarda artık sınava yaklaştığımız zamanlara doğru deneme yapmaya başladım. Denemelerde oldukça iyiydim. Sayısal 50 netin altına hiç düşmedim hatta 53 – 56 arası değişiyordu. Bunun yanında sözelde ise 25 – 40 arası net çıkarıyordum. Ben bunlara hiç güvenmedim bunlara kalsa birinci olurduk ama gel gelelim sınav böyle değil. Sınav ortamı olsun, soru tipleri olsun şu çözdüğüm denemelerin yanına bile yanaşamıyor. Denemeler önceki yılların sistemlerine göre hazırlanıyor ve 2014 & 2015 seneleri sorularını karşılamıyor kesinlikle.

Fakat süre kullanımı olsun birde kendinizi 140 dakikalık sınav süresine alıştırmanız açısından deneme çözmenizin faydası olacaktır. DGS denemelerinde tavsiye edeceğim “X yayıncılık, İhtiyaç ve Yargı yayıncılık” olacak. Diğer yayınları da çözdüm ancak benim beğendiklerim bunlar ama siz yinede tüm yayınların sorularını görmeye çalışın. DGS denemelerinden sonra ALES “İhtiyaç ve Yargı” yayınları denemelerini de çözerek sınav çalışma süremi tamamladım ve kendimi 2 günlük dinlenmeye aldım. Sınav öncesi kafa dinlendirmek, dingin kafa ile sınava girmek motive açısından çok önemli.

Nelerden vazgeçtim ?

Sınavı kazanabilmek için bazı şeyleri feda etmek gerekiyor bunu başta söylemem gerekiyordu belkide ancak fark etmez. Sınava çalıştığım zaman aralığında çoğu arkadaşlarımdan gelen gezme-tozma isteklerini geri çevirdim. Sosyalliği bir kenara bıraktım. Asosyellik sınava çalışan için iyidir. Bunların yanında bir de sevgili olayı yoksa sınava çalışmak daha da kolaylaşır. Kendinizi diğer işlerle haşır neşir olarak kafanızı sınav harici şeylerle değilde sınav,konu,test,sorularla doldurmanız sizin yararınızadır. Elbette gezip tozun fakat ders çalışmayı mümkünse bir gün bile bırakmayın. Ben bunu tecrübe ettim. Bıraktıktan sonra başlaması gerçekten zor oluyor.

Sınava giriyoruz artık 🙂

Sınava Samsun’da girdim. Samsuna bir gün önceden gelip okulumu buldum ki çok kolay bir yerde imiş. Tramvaydan inip biraz yürüyünce okula ulaşabiliyordum. Neyse sınav günündeyiz artık Tramvayda giderken oturduğum yerde çaprazımda bir kaç kişi elinde kağıt kalem, defter, kitap ders çalışıyorlardı. Bence o kişilerin yaptıkları kesinlikle yanlış. Sınav öncesi kafayı çorba etmekten başka bir şey değil ki onların yaptıkları. Tavsiyem sınava 2 gün kala ders çalışma ile ilişkinizi kesmeniz. Buna uymak size kalmış.

Sınav sonuçları

Bu sene DGS sınavında 310,72347 puan aldım ve 913.sırada idim. Bilgisayar Mühendisliği bölümüne çoğu üniversitede tutuyor ancak İstanbul, Ankara ve İzmir İllerindeki üniversiteleri zorlayacağım.

Belki daha iyi bir sıralama yapabilecektim ancak ameliyat durumun etkisi yüzünden kaynaklandığını düşündüğümden dolayı maalesef yapamadım. Şuanda ki konumum da iyi ancak daha iyisini yapabilirdim.

DGS ile yaptığım puanların ekran görüntüsü. Birisi çalışmadan önce , birisi çalıştıktan sonra 🙂

2015 DGS Hikayem - Nasıl Çalıştım - Hedeflerim - Tavsiyelerim

Bilgisayar mühendisliği bölümü için tercihlerimi vereceğim. İlk tercihlerim İstanbul’da bulunan üniversiteler olacak. Daha sonra Ankara daha sonra diğer üniversiteleri tercihlerime ekleyeceğim. İstanbul Marmara veya İstanbul Üniversitesini kazanabileceğimi eski sıralama / puanlara bakarak düşünüyorum. Ancak bu sene sayısalda Bilgisayar Mühendisleri adayları gerçekten başarılılar bu yüzden puanlarda artma olacağı düşüncesindeyim. Fakat İstanbul’da Üniversite okumak geleceğim için önemli, umarım İstanbul’dan Üniversite gelir.

DGS hakkında

Bu sınav zaman kullanma sınavı diyebiliriz. Sayısal ve Sözel sorularından oluşmakta. Sayısalda Matematik-1, Geometri ve Sayısal Mantık üzerine sorular bulunuyor. Sözelde ise genel Türkçe kullanımı, paragraf, paragraf oluşturma ve benzeri sorular bunun yanında ise sözel mantık soruları ile sınavı oluşturuyor.

DGS sınavında emin olun ezber tipi sorular gelmiyor. ÖSYM son iki yıllarda soru tiplerini mantık kurma üzerine geliştiriyor. Sorular mantık sorularına doğru kayıyor. Bu yüzden soruları ezbere gitmeyin. Soruları kendi hayatınızda bazı şeyleri nasıl öğrenirsiniz tecrübe ederek, soruları hayatınıza uyarlayın ve mantığını kavrayın. Ben hiç bilmediğim soruyu iyice düşünerek bir şekilde o sorunun çözümünü buluyordum ve kesinlikle ezbere işlem gerektirmeden. Bazı sorular olur çok rahat yaparsınız bazı sorular olur çok zorlar. Zorlanacağını anladığın soruyu geç derim. Ben bir kere deneyip baktım çıkmadı hemen geçerim ki vakit öldürür o soru. Sen hiç anlamazsın dakikaların kayıp gider elinden.

O kadar dikkat etmeme rağmen bu sene zaman konusunda çoğu sayısalcı gibi bende problem yaşadım. Mantıki sorular gerçekten zaman alıcı olabiliyor. Ancak daha fazla mantık sorusu pratiği ile bunlarda giderilebilir.

Şunu unutmayın hiç bir şeye olumsuz bakmayın. Tüm arkadaşlarıma, DGS hazırlananlara veya hazırlanmayanlara ; hayatınızda çoğu şeye pozitif bakmanız o olayı başarma olasılığınızı kat kat arttıracaktır. Arkadaşlarınızı motive edin onlarda sizi edeceklerdir ve bu şekilde hırsınız artarak daha fazla çalışmaya başar / devam edebilirsiniz.

Not: Sınav zamanı geldiğinde sınavdan önce okulunuzu bulursanız, sınav günü sizi telaşlandırmayacağından daha rahat bir sınav olabilir. Bu yüzden okulunuzu bir gün önceden veya sınavdan önce bulup görmeniz sizin için iyi olacaktır.

İlerleyen zamanlardaki sınava girecek adaylara şimdiden başarılar diliyorum. İnşallah herkes emeğinin karşılığını alabilir.

Ekleme – Tercih Sonucu (Güncelleme)

Yakın zamanda tercihler açıklandı ancak kayıt evrakları felan derken ancak içeriği güncelleyebiliyorum. İstanbul’a tercihte öncelik vermiştim ancak malesef İstanbul’da okul tutturamadım.

DGS 2015 Tercih Sonucu

10. tercihim olan Dokuz Eylül Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği (%100 İngilizce) programını kazanmış bulunmaktayım. İstanbul olmadı ama İzmir oldu.. Olsun yinede şuna inanıyorum çalışılınca başarılamayacak bir şey yok. Bende çalışıp kazandım, daha öncede dediğim gibi hedefinizi belirleyin ne olursa elinizden geleni yapın ve bu sınavı kazanmaya çalışın..

363 thoughts on “DGS Hikayem – Nasıl Çalıştım – Hedeflerim – Tavsiyelerim

  1. Baro

    Gecen sene eylülde çalışmaya başladım / Sınava girerken bir soru dahi çözmemiştim.
    Kardeşim zaten önce kendini bi çöz sonra soru çözersin

    Reply
  2. Nur

    Merhabalar ben dgs den 254 puan sözel aldım gitmek istediğim fakültenin puanı 252 kontenjan 15 20 civarında alınıyor sizce puan veya kontenjandan dolayı sıkıntı çıkar mı yani tercihlerde yani beni almayabilirler mi 2 puandan dolayı

    Reply
  3. Ela

    Merhabalar bende dgsye girmek istiyorum matematik temelim çok iyi fakat yinede korkutuyorlar sınav zor diyorlar nasıl çalışmam gerek yardımcı olurmusunuz?

    Reply
    1. Tayyip Muslu Post author

      2015 girişli olarak ben 2.sınıftan başladım 13 muaf ile. fakat 2016dan itibaren sadece Türkdili ve tarihi muaf sayıyorlarmış yani 1 den başlatıyor burdan itibaren malesef.

      Reply
      1. Mediha

        okula ve rektörlüğe dilekçe verin o adamın 13 saydılarsa 2018*19 girişli adamında 13 saymak zorundala yönetmelik böyle

        Reply
        1. Tayyip Muslu Post author

          yönetmelik değişmiş malesef ki yeni yönetmeliğe göre değerlendirilmiş o arkadaşlar.

          Reply
  4. elif

    mesela onlisansi bitirdikten sonra sinava girsem oluyomu 1 sene 2 sene belki 3 sene sonra girdim geçerli oluyomu ??

    Reply
    1. Tayyip Muslu Post author

      Girebilirsiniz. Ancak girdiğiniz sene aldığınız puanı 1 kere kullanabiliyorsunuz yani sadece 1 sene geçerli bir puan alıyosunuz.

      Reply
  5. Yağmur

    Merhaba Tayyip hocam bende seneye sinava girecem calisiyorum amasizde yardimci olursaniz cok sevinecegim

    Reply
  6. Ayse

    Merhaba ben hala 10 netteyim yapamiyorum ant2 ve aperatif mat kitaplarini bitirdim yavas ilerledim cunku daha cok konu dinledim temelim yoktu. Problemlerdeyim orta seviyeye gectim ama tasariyi yapamiyorum matematigin dili.kitabini aldim cozumlu alsaydim keske dedim. Olmuyo siz ne onerirsiniz bu 54 gunde 😢😟😔?

    Reply
  7. Melek

    Çok güzel yazmışsınız. Öncelikle teşekkür ederim. Aklımdaki bir çok soruya yanıt bulabildiğim bir yazı oldu. Normalde uzun yazıları okumaktan sıkılırım ama bunu çatlamadan okudum 🙂 2018 DGS’ye gireceğim ve çalışmaya henüz başlamadım. Örnek olarak verdiğiniz yayınları kullanacağım. Umarım ben de gurur tablomu yayınlayabilirim. Tekrar teşekkür ederim 🙂

    Reply
  8. Mehmet Ç

    İyi günler ben Elektrik elektronik mühendisligine tercih etmeyi düşünüyorum .dgs de sözel bölümünden de soru çözsem diğer puanıma etkiisi olur mu ?

    Reply
    1. Tayyip Muslu Post author

      sayısal bölümde her bir sayısal neti 3 puana denk gelirken sözel neti ise 0.6 puan getirisi olmaktadır. Yani 1 sayısal 5 sözel, aynı şekilde sözel bölümdede tam tersidir 1 sözel = 5 sayısal. Yani elbette getirisi vardır ancak sayılsal bölümün sayısala yüklenmesi gerekir.

      Reply
  9. gülderen

    merhaba tayyip bey ben çocuk gelişimi bölümü son sınıf öğrencisiyim.dgs ye girmeyi bu sene karar verdim.arkadaşlarımdan etkilendim.dgs y çalışmaya yeni başladım.ben de dokuz eylül ünüversitesinde okumak istiyorum.evli olduğum için başka şansım yok .izmirden başka yeri gidemem.birde ege ünüversitesinde varokul öncesi bölümü sözel mantık hiç bilmiyorum.bizim bölüm sözel den alıyor.önerecek olduğunuz bir kitap veya hoca varmıdır .teşekkür edrim.başaılarınızın devamını dilerim

    Reply
  10. Gülendam

    Merhaba öncelikle tebrik ediyorum. Bende önlisans mezunuyum 2017 de sınava girdim ama herkesin yaptığı hatayı bende yaptım sınav kolay diye çalışmadan girdim ve sonuç berbat bu sene de gircem ama hafta içleri çalışıyorum bu sınavdan iyi puan alabilirmiyim konuları bitirebilir miyim sence antrenmanlara matematik aldım şimdi 4 gündeyim. Bana bir yol gösterebilir misin bu sınavı kazanmam lazım teşekkürler

    Reply
  11. Sibel

    Ben de kendime çok güvendim. Hiç soru falan çözmedim.Sınavı küçümsedim. Sonra sınav sonucu tokat gibi geldi.Şimdi bu yazıları okuyup gaza geldim. Bir an önce başlamalıyım. Ders çalışmak istiyorum ama üzerindeki üşengeçlik sayesinde başlayamıyorum. Teşekkürler deneyimin için.

    Reply
  12. Erhan

    Merhabalar öncelikle tebrik eder hayat boyunca başarılarının devamını dilerim bende Myo mezunuyum inşaat bölümü istediğim 4 yıl a tamamlamak istiyorum gerçi yaş oldu 32 ama hiç de sınava girmedim bana yardımcı olursan çok sevinirim ilk nasıl ve nereden başlayacağım ilk hangi yayın daha iyi olur şimdiden çok teşekkür ederim Allah a emanet..

    Reply
  13. Asım

    İyi günler bende sizin gibi dgs ye çalıştım son denemelerde 2016-2015 dgs cozdum ve matematik netlerim 45-46 idi ama 2017 dgs sınavında 31 net gelecek sizce bilgisayar ya da endüstri olma olasılığı nedir?

    Reply
  14. Melek

    Öncelikle sizi tebrik ederim Ben laborant ve vet mezunuyum veterinerligi kazanmak için kaç net yapmam lazım ve sözel ve sayisaldan kaçar net gerekli onlisans not ört: 2.78 yardımcı olursanız sevinirim

    Reply
    1. Anıl Bilgin

      Bende lab vet mezunuyum 2017 mezunuyum.Diploma puanım 2.32 fakat hiç yoktan 40 sayısal 20 sözel gibi bir net oranı çıkarmamız gerekiyor

      Reply
      1. Batuhan

        Ben kaçıncı sınıftan başlarım 4 yıllık veterinerlik Fakültesi kazansam stajında buna etkisi var mı ?

        Reply
      2. Meltem

        Merhabalar, benim kardeşim veterinerlik istiyordu mezuna olacaktı fakat tercih yaparken veterinerlik yerine veteriner sağlık Myo yazmış ve yerleşti. Siz DGS ile geçiş yapabilirsiniz mi? İşleyişi nasıl bu veterinerlik DGS sürecinin. Yardımcı olabilir mısınız?

        Reply
  15. deniz

    Hikayeni çok beğendim tebrik ederim. Gerçekten başarılı bir insansın uğraşmışsın ve emeğinin karşılığını almışsın bence. Darısı da isteyenlerin başına olsun artık. Başarılarının devamını dilerim 🙂

    Reply
  16. downtowngirl

    merhabalar, tebrik ederim öncelikle, ben her yerde araştırmama rağmen kesin bir bilgiye ulaşamadım. dgs sınavında EA puanı gerektiren Açık öğretim Uluslararası İlişkiler bölümü istiyorum, matematik bilgim sıfırın da altında, :a ingilizce türkçe çevirmenlik önlisans mezunuyum. DGS EA puanı hesaplanması için sadece sözel soruları çözmem yeterli olur mu? cevaplarsanız çok sevinirim çok çaresiz kaldım yaşım da ilerliyor bir an önce lisans diploması almak istiyorum 🙁

    Reply
  17. Furkan ÖZDEMİR

    Kardeşim öncelikle tebrik ederim iş hayatında böyle başarılarla dolu geçer inşallah. Kasımdan beri her gün aralıksız çalışıyorum. Dokuz eylül mimarlık veya şehir bölge planlama istiyorum. Şuan netlerim 50 den düşmüyor ancak denemeler kolay gibi gelmeye başladı bana. Tavsiye ettiğin 3 deneme x yayını ihtiyaç ve yargı onlardan devam etmeyi düşünüyorum. Ama asıl merak ettiğim şimdi ben kazandığım zaman 2. sınıftan mı devam edeceğim yoksa 1 den mi?

    Reply
    1. Tayyip Muslu Post author

      Merhaba kardeşim, sınıf olayı kazandıktan sonra belli oluyor senin okuduğun MYO da ki aldığın derslere göre tamamen. Ama muhtemelen 2den başlarsın ancak 1.sınıftan derslere de girersin.

      Reply
  18. Hemsire hanim

    Merhaba bende bu yıl dgs sınavına girecem ve konu eksiğim hala çok var . Evet her ne kadar ilk olduğum yerden biraz ileri gitmiş olsamda yinede eksiğim çok ve sınava 84 gün kaldı bu kalan zaman için bir önerin varmi ne yapmalıyım daha iyi sonuç elde etmek için ??

    Reply
  19. Toprak

    Merhaba sizi daha önce takip ettim ama şuan yazabildim bloğunuz çok etkiledi ve sizinle konuşmak istedim yardımcı olabilirseniz çok sevinirim mail den dönebilirseniz eğer

    Reply
  20. cengiz

    kerdeşim öncelikle tebrikler. 2017 dgs sınavına 3 ay kaldı ve ben sınava girmeye karar verdim. myo elektrik-elektronik mezunuyum 2005 te bitirdim ve bunca zaman ders falan unuttuk çoğu şeyi matematik zayıf yani. 1 hafta önce temel matematik şenol hoca videoları izlemeye başladım ve dün yargı yayınlarının 2017 dgs 4 kitaplı setini aldım. sorum şu tam olarak bana ne önerirsin. bu 3 ay en iyi nasıl değerlendirebilirim. yada boşamı kürek çekmiş olurum hiç girme bu sene mi dersin. şimdiden teşekkürler.

    Reply
  21. Feyzi

    Merhaba benim merak ettiğim dgs’den geldigin icin kacıncı sınıftan baslattılar seni. simdiden tesekkur ederim

    Reply
    1. Tayyip Muslu Post author

      Dokuz Eylül üniversitesi 2.sınıftan başlatıyor. Biz 6 kişiydik, 7-13 arasında dersler muaf sayıldı. Ders içeriğine göre değişiyor.

      Reply
  22. berivan gör

    Merhaba hocam ben 2014 on lisans mezunuyum elektronik haberlesme allah nasip ederse bende bir mühendis adayı olacam ins iki kez dgs ye girdim hazırlıksız ama aldığım sonuç beni hiç yanıltmadı kazanamadim çünkü hazırlık yok birsey yoktu . Karar verdim çalışmaya bunun içinde fikirlerinize ihtiyacım var acaba geç mi sınav için Ne yapmalıyım temelim hic yok yapabilir miyim kazanmayı çok istiyorum Tsk ederim.

    Reply
  23. merve yağmur

    Merhabalar Tayyip bey hikayeniz beni gerçekten de çok etkiledi başarınızdan ötürü sizi tebrik etmek isterim.Bende dgs ye hazırlanıyorum yazılarınızı sürekli takip ediyorum çok anlayışlı ve motive edici bir karaktere sahipsiniz.Size sormak istediğim bir kaç sorum olucak bu sene dgs sınavı temmuz ayında yapılacak yaklaşık olarak önümüzde 4 ay kadar bir süre kaldı ben bu süreç içerisinde sınavı kazanabilir miyim acaba diye korku içerisindeyim şu zaman dilimde malesef ki sadece antremanlarla matematik 1 kitabını bitirdim kendimi fazlasıyla eksik hissediyorum lütfen bana bu konuda yardımcı olun benim sorunum nasıl çalışmam gerektiğini bilmemek lütfen bana yardımcı olun bi yerden başlamam gerekiyor ama nasıl başlamam gerektiğini bilmiyorum bana dönüş yaparsanız çok memnun olurum şimdiden teşekkürler

    Reply
  24. yağmur

    meraba
    matematikte kendini geliştirebilmek nekadar bir sürede mümkün sizce birkaç aydada mat 1i halledebilirmiyiz.
    30 40 nete kadar çıkabilirmiyiz sizce

    Reply
  25. Büşra

    Dgs ye bu yıl giricem ama Dgs hakkında pek bi bilgim yokaraştırma yaparken sizin sayfanızı ve hikayenizi gördüm azminizden ötürü tebrik ederim. Ben sözel olarak giricem ama ne yapmam gerek nasıl çalışmam gerek hiç bilmiyorum özellikle mantık için neye ve nasıl çalışmalıyım yardımcı olursanız sevinirim??

    Reply
  26. Yavuz

    Hocam bende DGS sınavına çalışmaya başladım. Önerebileceğiniz basit ve orta seviyeli kitaplar var mı cevap verirseniz çok memnun olurum.
    Şimdiden teşekkürler.

    Reply
  27. Serpico24

    Hocam Merhaba.dgs ye hazırlanıyorum ve motive olmak,sınav a hazırlıkta strateji için sınav deneyimini okuyorum hep.Sayısalcıyım ve Matematik çözüyorum.
    Konulari bitiriyorum ama farklı konulara geçince o konunun sorularını çözmekte sıkıntı yaşıyorum bunun için tavsiyen var mı? Birde konu testlerini çözerken zaman problemi yaşıyorum bi soruya takılıp kalıyorum.Cevaplarsan sevinirim.İyi günler ?

    Reply
  28. songül

    Meraba Tayyip bey gerçekten çok muazzam etkileyici bir hikayeniz var .
    bende adalet menzunuyum dgs sınavı ile Hukuk fakültesine gecmeyi düşünüyorum ama cok zor olacağını söylüyorlar sizce ne yapmalıyım bana biraz yardımcı olur musunuz?

    Reply

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir