Satış ve Teknik Takip Programı – C# & FireBird

Merhabalar, bu yazımda MYO’da okurken Sistem Analizi ve Tasarımı dersi için geliştirdiğim projeyi ve hakkında bilgileri paylaşacağım.

Satış ve teknik servis takip uygulamasıdır. Uygulamayı Önlisans okurken Proje dersi için yapılmıştır. Uygulamada C# ve FireBird veritabanı kullanılmıştır.

Bu uygulanın amacı satış ve teknik takip işlemlerinin yapılmasıdır. Ağırlıklı olarak satış raporlaması planlanmıştır.
Uygulamayı yaptığım zaman part-time çalıştığım Kaya Bilgisayar ve İletişim Hizmetleri’nin gereksinimlerini hedef alarak gerekli fonksiyonlar ve işlemler ortaya çıktı.
O zamanlar Yazılım firmalarına merakım fazla olduğundan uygulamaya Muslu Yazılım ismini vermişim öncelikle bunu belirtmek isterim. Açıkçası uygulamayı geliştirip satışa çıkartmayı planlamıştım ancak ilerleyen zamanlarda bireysel olarak bu işin olmayacağını anlayıp bundan vazgeçtim. Uygulamada lisanslama işlemleri adınada fonksiyonlar bulunmakta.
Bunun için bilgisayar bilgilerini alıp kullanıcıya bir deneme sürümü başlatıyor. Regedit ve MYSQL uzak server kayıtları ile kontrol işlemleri yapılıyor.

Neden Satış ve Teknik Takip ?

Uygulamayı geliştirdiğim zaman çalıştığım dükkan ( Kaya Bilgisayar ve İletişim Hizmetleri ) ihtiyaçlarını hedef alarak böyle iki kategori üzerinden uygulamayı tasarladım. Şu şekilde biraz daha açarsam; dükkanımızda satışı yapılan ürünleri günlük ne kadar satıp ne kadar ciro yapabildiğimiz, aynı zamanda ise servise gönderdiğimiz telefon ve tablet gibi cihazların durumunu kontrol edip aynı zamanda ulaşabileceğimiz bir uygulamaydı.

Uygulama Resimleri

Neler yapabiliyor bu uygulama ?

Müşteri, Ürün, Sipariş ve Teknik takip adı altında ana kategoriler bulunuyor. Bunların alt kategorileride mevcut örneğin ürün kategorisi gibi. Sistemde ekli ürünleri satış menüsünden satış ekle ( elle veya barkodlu ) şekilde yapabiliyorsunuz. Müşteri / ürün / sipariş güncelleme işlemleri. Teknik takip kategorisi altında ekleme silme güncelleme işlemleri ve tabiki olmazsa olmazı günlük haftalık ve aylık satış raporları.

Burada kodsal bir şey paylaşmayacağım. Tüm kodlar Github/tanas57 hesabımdan bulabilirsiniz. Aşağıda bir bağlantı ile direkt kodlara gidebilirsiniz. Bir kaç son bilgi vereyim; uygulamada lisanslama işlemi için ayrı bir class yazmıştım. Onu şuanda devre dışı bıraktım ancak kodların çalışması için MySQL.DLL gerektirir bilgisayarınızda yok ise hata verebilir bunun haricinde problemle karşılaşacağınızı düşünmüyorum.

Tamamen kopyalamamak şartı ile düzenleyebilir projelerinizde yararlanabilirsiniz.

https://github.com/tanas57/Satis-ve-Teknik-Takip-Programi

3 thoughts on “Satış ve Teknik Takip Programı – C# & FireBird

  1. cihad

    üstad selam dosyalarını indirdim lakin acamadım kullanmak için lazım bana basıt bi butik hesabım var ve daha kontrollü gitmek istiyorum onun için bir araştırmaya girdim sana kadar geldim 😀

    Reply

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir